როგორ გავხდეთ კანადის მოქალაქე | გზამკვლევი

იმ შემთხვევაში, თუ კანადის მოქალაქეობის მიღება გსურთ, როგორც მოქალაქეს კარგი დახასიათება უნდა გქონდეთ . სასურველია ,იცნობდეთ წესებს თავიდანვე, შემდგომ რომ არ შეგექმნათ პრობლემები 1. აუცილებლად უნდა იყოთ სრულწლოვანი, 18 წლის ასაკის. თუმცა, იმ შემთხვევაში, თუ სრულწლოვანი არ ხართ, მაშინ არსებობს სპეციალური აპლიკაცია, რომელიც თქვენმა მშობელმა ან მეურვემ უნდა შეავსოს, რათა კანადის მუდმივი მოქალაქე გახდეთ. 2. […]

იმ შემთხვევაში, თუ კანადის მოქალაქეობის მიღება გსურთ, როგორც მოქალაქეს კარგი დახასიათება უნდა გქონდეთ . სასურველია ,იცნობდეთ წესებს თავიდანვე, შემდგომ რომ არ შეგექმნათ პრობლემები

1. აუცილებლად უნდა იყოთ სრულწლოვანი, 18 წლის ასაკის. თუმცა, იმ შემთხვევაში, თუ სრულწლოვანი არ ხართ, მაშინ არსებობს სპეციალური აპლიკაცია, რომელიც თქვენმა მშობელმა ან მეურვემ უნდა შეავსოს, რათა კანადის მუდმივი მოქალაქე გახდეთ.

2. კანადას იმიგრანტებისთვის სპეციალური დასაქმების სისტემა აქვს. როდესაც ქვეყანაში ჩადიხართ, ამოწმებენ თქვენს უნარებს, შემდეგ კი შესაფერის პოზიციას გთავაზობენ. სწრაფი დასაქმების პროგრამაში ჩართვის შემდეგ, სპეციალურ ქულებს აგროვებთ, შემდეგ კი სხვა აპლიკანტებთან ერთად იმ სიაში შეგიყვანენ, რომლის მიხედვითაც უნარ-ჩვევების რეიტინგებს ადგენენ.

3. ქვეყანაში ჩასვლის შემდეგ, შეგიძლიათ სურვილისამებრ აირჩიოთ საცხოვრებელი ადგილი. ოჯახისგან მიიღოთ საცხოვრებლით დახმარება ან კვებეკში წახვიდეთ, სადაც იმიგრანტებს შესაბამისი საცხოვრებელი ფართით აკმაყოფილებენ.

 

4. იმ შემთხვევაში, თუ კანადის მოქალაქეობის მიღებაზე თანხმობა მიიღეთ, ამ სახელმწიფოში დარჩენის მიზეზები უნდა დაასაბუთოთ. კანადის მთავრობა მუდმივი მაცხოვრებლის სახით, თავდაპირველად 2-დან 5 წლამდე დარჩენის უფლებას მოგცემთ, მაგრამ ამ ქვეყნის ფარგლებს გარეთ დიდ დროს თუ გაატარებთ, მუდმივი მაცხოვრებლის სტატუსს დაკარგავთ.

5. ქვეყნის მუდმივი მაცხოვრებლის სტატუსი თუ მიიღეთ, ეს ავტომატურად მოქალაქეობის მიღებას არ ნიშნავს, რადგან მის მისაღებად, კანადაში ჩასვლის 6 წლიდან, ბოლო 1 460 დღე (3 წელი) საზღვრების დატოვების გარეშე უნდა გაატაროთ.

6. აპლიკაციის შევსებისას გადასახადების გადახდის 4 წლის მონაცემები უნდა წარმოადგინოთ. ასევე, თქვენი შრომის ანაზღაურება და შესაბამისი კომპანიის დასახელებაც, რათა შეამოწმონ, რეალურად არსებობს თუ არა თქვენი სამუშაო დაწესებულება.

7.აუცილებელია, ინგლისურად ან ფრანგულად საუბრობდეთ, რადგან ქვეყანაში ეს ორი სალაპარაკო ენაა. კანადაში ცხოვრების უფლების მოსაპოვებლად მხოლოდ ერთი მათგანი გესაჭიროებათ. აღნიშნული ენების ძალიან კარგად ცოდნა არ მოგეთხოვებათ.

 

8. კარგი იქნება თუ კანადის ისტორიას გადაავლებთ თვალს, რადგან აპლიკაციის შევსებისას ქვეყნის შესახებ შეკითხვები შეგხვდებათ, რომლებიც ღირებულებებს, ინსტიტუციებსა და სიმბოლოებს მოიცავს. ტესტს მხოლოდ იმ შემთხვევაში ავსებთ, თუ 16-დან 64 წლამდე ხართ. შეკითხვებს არამხოლოდ აპლიკაციაში, არამედ საელჩოში ან შესაბამის ადმინისტრაციაშიც დაგისვამენ. ქვეყნის შესახებ ინფორმაციის მოძიება ამ ლინკზე შეგეძლებათ: Discover Canada: The Rights and Responsibilities of Citizenship.

წყარო : Business Insider

დატოვე კომენტარი

Leave a Reply

Your email address will not be published.